Tereprendezés, földmunka

A kertépítés első fontos lépése a terepszintek kialakítása, a terepmunkák elvégzése, a szükséges sík területek vagy éppenséggel rézsűk kialakítása.

A kertépítés alatt amennyire az adott terepviszonyok lehetővé teszik, törekedni kell a vízszintes területek kialakítására. Ez nem csak esztétikai kérdés. A nem vízszintesen kialakított füves területeken pangó víz alakul ki, mely rothadáshoz és a fű tönkremenéséhez vezet.

Sok esetben már meglévő kert felújítására keresnek meg bennünket, itt is a tereprendezés az első feladat. A régi meglévő gyepet gépi erővel lenyessük, melyet teherautóra rakva elszállítunk. Amennyiben a régi fű gyomosodása nagy mértékű, úgy gyomirtás is megelőzi ezt a folyamatot.

A tereprendezés, a terepviszonyok kialakítása az esetek többségében gépesítést, de természetesen minden esetben szükség van kézi – tehát emberi – munkavégzésre is, finom terepmunkának.

A kertépítéshez, füvesítéshez, gyepszőnyeg fektetéshez, valamint a növények megfelelő fejlődéséhez sok esetben részleges talajcserére, illetőleg a megfelelő összetételű termőföld terítésére is szükség van.

Előfordulhat azonban, hogy az építendő kertben megfelelő mennyiségű és összetételű talaj vár minket, ez esetben elegendő lehet a terület gyommentesítése.

Gépparkunkkal épület bontásokat, beton alapok bontását, vésését is vállaljuk, teljeskörű sitt elszállítással együtt.

További tereprencezés referenciák és gépparkunk

Elérhetőségeink:

+36 70 703 66 66

info@carinapark.hu

1111 Budapest, Budafoki út 32.

Válasszon bennünket, hogy Ön is pihenni menjen a kertjébe!
Carinapark, Kert és Park